Přicházím do kapličky.

 

Foto: Kaplička Rokole. @kecka

V Rokoli. Vracím se DOMŮ. Cítím blízkost, úlevu, bezpečí. Jako dítě se nebojí u maminky projevit emoce naplno, zatímco jinde se krotí, i mé emoce, někdy i dlouhé roky umlčované, se derou na povrch. Koukám na obraz Panny Marie a pláči. Cítím se přijatá, milovaná a v bezpečí. 

Přináším s sebou svá přání, své touhy, svá trápení a problémy, o všem mohu s Marií mluvit. U oltáře stojí džbán, na něm nápis "Nemají už víno", do něj poutníci hází své prosby s vírou, že Panna Maria se o to v pravou chvíli postará. I já píši svou prosbu, svěřuji Panně Marii svůj problém. Ani na okamžik nepochybuji o tom, že Ona se této věci ujímá a jedná. Prosím o VNITŘNÍ PROMĚNU v jedné konkrétní věci, o uzdravení.

Z kapličky odcházím uklidněna a posílena, odcházím s chutí a ODVAHOU MLUVIT o tom, co jsem načerpala, svědčit o všech milostech a dobrech, kterými mě Bůh zahrnuje. 

 Foto: Kaplička Rokole. @kecka

 

Kaplička je kopií původní svatyňky v Schönstattě, mariánském poutním místě, jehož vznik mě odjakživa fascinoval. 

Skupina chlapců spolu se svým spirituálem, P. Josefem Kentenichem, prosí Pannu Marii, aby se sklonila do jejich kapličky a učinila ji místem plným milostí. Oni na oplátku nabídli své schopnosti, vlastnosti, snahu o sebeposvěcení, aby skrze jejich oběti a věrné plnění povinností působila ve světě ve službě Kristu. 

Foto: Originální svatyňka, Schönstatt. @kecka

"Toto poutní místo nevzniklo na základě zázraku nebo zjevení, nýbrž na základě rozlišování a rozpoznávání Božího působení. V souladu s tímto duchem "svatosti všedního dne" je také druh "zázraků", kterými je Schönstatt pověstný: nejedná se ani tak o tělesné zázraky jako spíše o zázraky "morální", tj. zázraky vnitřní proměny, pocitu domova, získání horlivosti pro hlásání evangelia a plného života podle křesťanské víry. "   (P. Jonathan Niehaus: 200 otázek o Schönstattu)

Milost domova ....

Milost vnitřního proměnění ...

Milost apoštolské horlivosti ... 

Zobrazeno 1040×

Komentáře

IrenaT

Znama mista....mam to tam moc.rada.

dromedar

Že by nejnovější kostel v ČR postavený s oltářní mřížkou a (pouze) oltářem "zády k lidu"?

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz